Pengiklanan & Pertanyaan

projektravel@gmail.com

✈ We share the moment. We share the tips. We share to add value to people.

28 Ogo 2018

TRAVEL RECOMMENDS : SEWA POCKET WIFI UNLIMITED KE JEPUN

TRAVEL RECOMMENDS : SEWA POCKET WIFI UNLIMITED KE JEPUN | Mengembara ke luar negara sudah semestinya akan memaksa kita untuk memiliki kemudahan internet untuk berhubung dengan yang lain. Pada zaman sekarang, dengan adanya kemudahan internet yang laju dan tanpa had (unlimited) ianya sudah cukup untuk kita boleh berhubung dengan rakan-rakan yang lain tanpa membeli dan menukar simkad asal di telefon bimbit kita kepada simkad tempatan kerana kemudahan aplikasi perhubungan yang ada seperti WhatsApp dan lain-lain. Ini sudah semestinya cukup jimat dan memudahkan kita.


Pocket Wifi merupakan salah satu pilihan utama kepada pengembara especially bagi mereka yang travel ke Jepun. Pocket Wifi menggunakan modem internet bersaiz kecil dan mudah alih yang boleh dibawa kemana-mana sahaja. Selain dari itu, Pocket Wifi boleh menerima lebih dari seorang user dan ini sudah pasti akan lebih menjimatkan bagi mereka yang travel secara berkumpulan.

PENGALAMAN GUNA POCKET WIFI TRAVEL RECOMMENDS | Admin sendiri telah berpeluang menggunakan service Pocket Wifi dari Travel Recommends semasa lawatan musim panas ke Okayama, Jepun tempoh hari. Apa yang admin boleh katakan, ianya sudah semestinya perkhidmatan sewa Pocket Wifi yang sangat berbaloi untuk mereka yang nak travel ke Jepun.


Kelajuan internet yang betul-betul memuaskan tanpa ada masalah walaupun ianya dibawa bersama ke dalam hutan semasa aktiviti river tracking di sepanjang Sungai Yamanori di daerah Maniwa. Jadi, tiada masalah untuk korang buat live update semasa beraktiviti walaupun di dalam hutan.


Modemnya yang kecil dan ringan mudah untuk diselitkan di mana-mana walaupun di dalam poket baju atau seluar. Jadi tak perlu ruang bag yang besar pun! Jika kehabisan bateri, modemnya juga boleh di charge dengan menggunakan powerbank. Jadi sangat disyorkan untuk anda. 

Bukan sekadar di negara Jepun, Travel Recommends juga menawarkan service mereka di banyak negara lain lagi. Untuk melihat senarai penuh negara-negara yang mereka tawarkan boleh rujuk di link tersebut >> Travel Recommends : Sewa Pocket WiFi Unlimited ke Jepun<< 

Sekiranya anda berminat nak tahu lebih lanjut termasuk harga produk Travel Recommends Pocket WiFi ini, anda boleh hubungi mereka melalui email hello@travelrecommends.com pada waktu bekerja atau layari laman web rasmi mereka di https://www.travelrecommends.com. Untuk media dan kerjasama, boleh emelkan cadangan korang kepada marketing@travelrecommends.com.

Talian Hotline: +60 12-335 1401 (Office Hours 9am – 6pm) atau talian Hotline: 1700819813. Sebarang pertanyaan atau ‘last minute orders’ hubungi +60 12-3350541 (WhatsApp sahaja). Mereka juga ada menyediakan bantuan Teknikal 24 jam. Hanya hubungi mereka di talian +60 10-3946177 (WhatsApp sahaja) Available 24 hours.

Anda telah membaca artikel berkenaan Travel Recommends : Sewa Pocket WiFi Unlimited ke Jepun

18 ulasan:
Write comments
  1. So far belum ada rezeki nak ke Jepun. Yang nak ke Jepun sangat ni suami. Dia kata Jepun ni bersih. Nanti kalau ada rezeki ke Jepun boleh guna wifi poket ni.

    BalasPadam
  2. Wahh!! Bestnyer ada pocket wifi ini.. cuma perlu memiliki satu.. nnti leh share reramai dlm group... berbaloi betul!! Kalu dlm hutan pun leh dpt line mmg gempak seh!! Thanks atas perkongsian

    BalasPadam
  3. Boleh survey ni mnatau nk ke sana ke 1 day.. thanks..

    BalasPadam
  4. Mmg klau g mn2 asyik tanya wifi ada ke tak..mmg bg ada pocket wifi klau g travel sbb kena nak buat kerja, update socmed lagi..harga pun berpatutan kan

    BalasPadam
  5. Ada poket wifi macam ni tak ada lah terputus dari komunikasi kan. untung bawa ke mana mana sebab senang nak buat kerja

    BalasPadam
  6. Menarik. Benda2 mcm ni yg selalunya memudahkan lg perjalanan kita kat negara org tu. Emi klu tak baca pasal ni, lgsg x tahu ni.

    BalasPadam
  7. Memang ada plan nak ke jepun hujung tahun ni. Selalunya travel mesti beli simcard. Nak try juha pocket wifi ni kalau lagi memudahkan.

    BalasPadam
  8. Baguskan ad perkhidmatan macam ni. Yang penting harga berpatutan dan memuaskan

    BalasPadam
  9. Bagusnya ada modem ni. Mudah dan senang digunakan. Selalu travel beli simkad ja

    BalasPadam
  10. Nampak jugak kalau berada dekat airport tu ada perkhidmatan sewa pocket wifi nie. Nanti nk cuba sewa lh kalau ada rezeki k luar negara. Bestnya gi jepun !

    BalasPadam
  11. wajib ada wifi kalau travel! kalau tak macam mana nak upload gambar di instagram? hehe

    BalasPadam
  12. Kalau ada poket wifi mcm ini ini senang untuk update picture on the spot. Lagi best. Harganya adakah berpatutan untuk disewa?

    BalasPadam
  13. Tempohari pergi melawat blog traveler faizal fredley pun rekemen pakai servis poket samruai ni. Bagus tu

    BalasPadam
  14. Dah lama saya plan untuk mengembara di negeri samurai. Dan semestinya mesti bawa sekali poket samurai

    BalasPadam
  15. Eh bestnya senang tak payah nak beli simcard lain dah kat sana. Btw, boleh pakai berapa device untuk 1?

    BalasPadam
  16. Rsnya guna pocket wifi lg ok dri beli simcard negara tu. Nk bukk phone lg.. guna wifi mudah. Jimat. Boleh kongsi ramai2. Kena ingt nk klu nk pi travel pkai pocket wifi ni

    BalasPadam
  17. Wah wifi ini penting banget untuk kita yg lagi travel. Penting untuk berkabar kekeluarga jugu buat narsis di medsos hehehee... ukurannya yg kecil jdi gampang dibawa

    BalasPadam
  18. Biasanya org yg nk travel luar negeri mmg guna pocket WiFi...Kita xtau BL nk sampai heeeee��

    BalasPadam


✈ Terima kasih kerana menjadikan Projek Travel sebagai sumber rujukan travel anda. Sebarang maklum balas sila tinggalkan di ruangan komen atau email kepada kami di projektravel@gmail.com
✈ Jom ramai-ramai follow update Projek Travel di twitter ! - https://twitter.com/ProjekTravel
Subscribe Projek Travel !