Pengiklanan & Pertanyaan

projektravel@gmail.com

✈ We share the moment. We share the tips. We share to add value to people.

20 Dis 2016

ALAT TRADISIONAL PERAH AIR TEBU ORANG MAH MERI

ALAT TRADISIONAL PERAH AIR TEBUSempena lawatan admin bersama-sama media ke perkampungan Mah Meri di Pulau Carey beberapa minggu yang lepas, admin dapati bahawa banyak perkara yang rare dan belum pernah admin tahu tentang kewujudannya. Antara salah satunya adalah alat tradisional yang dicipta oleh masyarakat orang asli Mah Meri untuk memerah air tebu.



Admin fikir, bukan admin seorang je kot yang tidak pernah tengok alat tradisional memerah air tebu ni kan? Mesti ramai lagi diantara korang pun sama.


Jom kita lihat video bagaimana alat tradisional memerah air tebu ni berfingsi.



Catatan blog ini dapat diwujudkan menerusi program Rentak Selangor, iaitu lawatan media yang diadakan pada 1 hingga 4 Disember 2016 lalu. Acara itu telah dianjurkan oleh Gaya Travel Magazine dan Unit Perancang Ekonomi Selangor (UPEN) sempena mempromosikan Negeri Selangor.


Tiada ulasan:
Write comments


✈ Terima kasih kerana menjadikan Projek Travel sebagai sumber rujukan travel anda. Sebarang maklum balas sila tinggalkan di ruangan komen atau email kepada kami di projektravel@gmail.com
✈ Jom ramai-ramai follow update Projek Travel di twitter ! - https://twitter.com/ProjekTravel
Subcribe Projek Travel !