Pengiklanan & Pertanyaan

projektravel@gmail.com

✈ We share the moment. We share the tips. We share to add value to people.

30 Jun 2015

RESTORAN MAKANAN EXOTIK DAGING RUSA DAN LANDAK DI SELANGOR

Kepelbagaian hidangan masakan exotik di Restoran Lembah Bernam
RESTORAN MAKANAN EXOTIK DAGING RUSA DAN LANDAK DI SELANGOR | Malaysia, cukup terkenal dengan kepelbagaian makanan dan masakan yang enak dan sedap. Dan jangan terkejut jika ada sebahagiannya merupakan hidangan makanan exotik seperti daging rusa dan landak.


Dalam program Eat.Travel.Write Selangor Culinary Adventemosure yang lepas, Mat Remos telah berkesempatan untuk merasai sendiri beberapa hidangan exotic yang popular di Sekincan ni. Ianya ada di di RESTORAN LEMBAH BERNAM. Restoran ini ada menyediakan hidangan makanan exotik yang halal dimakan oleh orang islam.

RESTORAN LEMBAH BERNAM
Temuramah bersama pemilik Restoran Lembah Bernam
RESTORAN LEMBAH BERNAM | Jika ada diantara pembaca blog ini juga merupakan penggemar makanan exotik. Jangan lepaskan peluang anda untuk berkunjung ke RESTORAN LEMBAH BERNAM yang mana ianya berada di daerah Sekincan.
Hidangan daging Rusa dan daging landak
Hidangan rendang daging landak dan daging rusa lada hitam
Antara hidangan yang cukup popular di RESTORAN LEMBAH BERNAM ini ialah hidangan daging rusa dan daging landak. Bagi mereka yang pertama kali kesini mungkin agak pelik dengan hidangan seperti ini, tambah-tambah dengan hidangan daging landak.

Mat Remos tidak melepaskan peluang untuk merasai sendiri masakan daging rusa dan daging landak disini. Daging rusa mungkin ada persamaan rasa dengan daging lembu, tetapi daging landak ia cukup berbeza kerana ianya keras sedikit dan bertulang.

Hidangan Ayam Kampung, Ikan Sungai, Udang Galah
Hidangan Ayam Kampung, Ikan Sungai, Udang Galah
Selain dari hidangan makanan exotik seperti daging rusa dan daging landak, RESTORAN LEMBAH BERNAM juga ada menyediakan pelbagai pilihan menu masakan kampung yang cukup menyelerakan seperti, ayam kampung goreng, ikan sungai, udang galah, tapai beras, ikan pekasam, masak lemak ikan baung.

Hidangan Tapai Pulut, Ikan Pekasam dan Masak Lemak
Hidangan Tapai Pulut, Ikan Pekasam dan Masak Lemak Ikan Baung
Mereka juga ada menghidangkan daging arnab, burung puyuh, belut dan macam-macam lagi.

Brian _vlogger thetravelvlogger.com
makanan yang cukup menyelerakan
Makan sambil berkongsi cerita
Semua berpuas hati dengan masakan yang di hidangkan
___________________________________

Alamat :
RESTORAN LEMBAH BERNAM
Jalan Main Canal, 
45400 Sekincan, 
Selangor, Malaysia

Waktu Operasi :
Isnin - Khamis: 
11:00 am - 5:00 pm
Sabtu - Ahad: 
11:00 am - 5:00 pm
Jumaat :
cuti

No Telefon :
+60192133665

Facebook :



3 ulasan:
Write comments
  1. Bagus. Tau laa ada tempat sediakan landak. Hubby minat tu.

    BalasPadam
  2. fuh..Sedapnyaaa daging landak... lama dah tak makan rendang landak..

    BalasPadam
  3. Bulan puasa bila tengok gambar pun menyebabkan akak menelan air liur berkali-kali.

    BalasPadam


✈ Kami mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia Projek Travel.
✈ Jom ramai-ramai follow update Projek Travel di twitter ! - https://twitter.com/ProjekTravel
Subcribe Projek Travel !